+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους στόχους του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Σε κάθε σχολική μονάδα, η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό- με όλα τα σχολεία της Ευρώπης- εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

Κεντρικός στόχος της ημέρας είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια που προβλέπει στη δημιουργία ισχυρού σώματος και την καλλιέργεια ηθικών και πνευματικών χαρισμάτων. Η λέξη προέρχεται από το άθλος (αγώνας) και το άθλον (βραβείο). Από την αρχαιότητα, ο αθλητισμός αποτέλεσε μια ενασχόληση που συνδέθηκε με την κίνηση, τη ζωή, την ενεργητικότητα και τη δράση. Από την αρχή συνδέθηκε με τη διάκριση, την πρωτιά και την επιβράβευση. Ο αθλητισμός με τη μορφή που περιγράφουμε, σταματά το 392 μ.Χ. με την κατάργηση των Ολυμπιακών αγώνων για να ξαναεμφανιστεί στις αρχές του 19ου αι. στην Αγγλία, κυρίως με τη λέξη sport. 

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και διεξάγεται συνήθως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού για το 2022 θα εορταστεί στις 30/9.

Για την ημέρα αυτή, το αθλητικό κέντρο Sportcamp, προσφέρει πληθώρα αγωνισμάτων, δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, με στόχο μια άρτια εμπειρία αθλητισμού για τους μαθητές όλων των βαθμίδων και δεξιοτήτων.

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή και διδάσκονται μεταξύ άλλων:

  • Τοξοβολία
  • Ποδόσφαιρο και Beach Soccer
  • Volley και Beach Volley
  • Υγρό στίβο – αθλήματα  πισίνας 
  • Αναρρίχηση  
  • Αρχαία Ελληνικά αθλήματα
  • Χορό κ.α.

Η εμπειρία 45 ετών στην παιδική κατασκήνωση και η συναφής εξειδίκευση του προσωπικού, η πληθώρα των εγκαταστάσεων, η ευελιξία στη διαμόρφωση των αθλητικών χώρων, οι προσεγμένοι χώροι διαμονής, το εστιατόριο με τις σπιτικές γεύσεις, το όμορφο φυσικό περιβάλλον, η εγγύτητα σε ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα, αποτελούν τα στοιχεία που συνθέτουν τον απόλυτο προορισμό σχολικών εκδρομών: το αθλητικό κέντρο Sportcamp.

Σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, με σύγχρονες, ασφαλείς υποδομές διαμονής και άρτιες εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις, το Sportcamp επιλέγεται σταθερά από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, αθλητικά σωματεία και συλλόγους, ιδιώτες και εταιρίες, για μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές, camp προετοιμασίας αθλητών όλων των ηλικιών και, φυσικά, ως μία από τις καλύτερες αθλητικές κατασκηνώσεις στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα εκδρομών, μπορείτε να δείτε εδώ

Βιώστε μια μοναδική εμπειρία άθλησης και αναψυχής όπου, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, οι μαθητές αποκομίζουν σημαντικά οφέλη για το σώμα και το πνεύμα τους, υπό το πρίσμα της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού.