+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Προορισμός

Λουτράκι

Στην πύλη της Πελοποννήσου βρίσκεται ο πανέμορφος Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Έδρα του Δήμου είναι το Λουτράκι, το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα ενώ απέχει μόλις 80χλμ από την Αθήνα και το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το Λουτράκι συνδυάζει όλα τα στοιχεία που συνολικά προσφέρουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη, μοναδική εμπειρία γεμάτη εκπλήξεις.

Η καταγάλανη θάλασσα, οι δαντελωτές παραλίες, η καταπράσινη οροσειρά των Γερανείων με τα μονοπάτια που σας καλεί να ανακαλύψετε, τα σημαντικά αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, τα φημισμένα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά νερά και τόσα άλλα, συνθέτουν τον πιο όμορφο πίνακα ζωγραφικής που σας καλεί να βάλετε κι εσείς τη δική σας πινελιά!

Οι πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται όλο το χρόνο, η εκλεκτή γαστρονομία, η έντονη νυχτερινή ζωή, η εξαιρετική τουριστική και ξενοδοχειακή υποδομή, αποτελούν κι αυτά μερικά από τα στοιχεία που προσδιορίζουν και συνθέτουν τον ονειρεμένο αυτό τόπο!

Στα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα, συγκαταλέγονται ο φυσικός του πλούτος με τις πηγές Φυσικού Μεταλλικού και Ιαματικού νερού, ο μοναδικός συνδυασμός βουνού – θάλασσας, οι σημαντικές τουριστικές υποδομές του όπως το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa, το μεγαλύτερο Casino Resort στην Ευρώπη, συνεδριακά κέντρα, ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, μονάδες Υγείας & Αποκατάστασης και πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Επιπρόσθετα, διαθέτει αξιόλογο τουριστικό προφίλ, καθώς συγκεντρώνει στοιχεία όπως, η εγγύτητα στους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα όπως, η Διώρυγα του Ισθμού και η Λιμνοθάλασσα Ηραίου με το Ypanema και το έντονο θρησκευτικό στοιχείο με πληθώρα εκκλησιών και επισκέψιμων μονών όπως η Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου.

 

Αξιοθέατα

  • Ηραίο. Το Ηραίο ήταν ένα ιερό αφιερωμένο στη θεά Ήρα και βρίσκεται σε έναν μικρό όρμο του Κορινθιακού κόλπου στο τέλος της χερσονήσου Περαχώρας, στο δυτικό άκρο της οροσειράς των Γερανείων. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου επισκέπτεται από χιλιάδες λάτρεις της κουλτούρας και της ιστορίας ανά τον κόσμο κάθε χρόνο. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του ναού της Ήρας Ακραίας του 6ου αιώνα π.Χ. σε συνδυασμό με την ειδυλλιακή θέση και τα ερείπια του 9ου αιώνα π.χ. της αψιδωτής δομής παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον τόσο πολιτιστικά όσο και αρχιτεκτονικά.
  • Η Λιμνοθάλασσα Ηραίου. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Λουτρακίου, περιτριγυρισμένη από ένα φυσικό πευκοδάσος, κρύβεται μια από τις ωραιότερες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας, η Λιμνοθάλασσα Ηραίου. Το τοπίο είναι απλά εκθαμβωτικό, και η πρώτη ματιά κόβει την ανάσα. Τα νερά είναι ρηχά και βαθαίνουν ομαλά, ενώ στις όχθες της σας υποδέχεται το πανέμορφο Ypanema! Αμμουδερή πλαζ με φυσικές σκιές σκηνοθετούν ένα μοναδικό τοπίο ικανό να ταξιδέψει και τους πιο δύσπιστους επισκέπτες.
  • Ισθμός Κορίνθου. Το διάσημο Κανάλι της Κορίνθου – Ισθμός της Κορίνθου είναι το απόλυτο τοπόσημο του Δήμου μας που χωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική Ελλάδα και συνδέει τον κόλπο της Κορίνθου με τον Σαρωνικό κόλπο. Το Κανάλι της Κορίνθου, αν και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, ήταν μια ιδέα και ένα όνειρο που χρονολογείται πάνω από 2000 χιλιάδες χρόνια. Αρκετοί άρχοντες της αρχαιότητας ονειρεύτηκαν να διανοίξουν τον Ισθμό. Ο πρώτος που πρότεινε μια τέτοια επιχείρηση ήταν ο τύραννος Περίανδρος τον 7ο αιώνα π.Χ.
  • Μονή Οσίου Παταπίου. Στην απότομη πλαγιά των Γερανείων, επάνω από το Λουτράκι, σε μια θέση με πανοραμική θέα, υψώνεται επιβλητικά η περίφημη Μονή του Οσίου Παταπίου, ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα. Πλήθη προσκυνητών από όλη την Ελλάδα  καταφθάνουν στην Μονή για να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου.

Κοντινοί Προορισμοί

Το Λουτράκι και η γύρω περιοχή κρύβει μια πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά που αξίζει να ανακαλυφθεί. Οι κοντινοί αρχαιολογικοί χώροι  αποτελούν ένα παράθυρο στο παρελθόν και μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό που έχουν σχηματίσει την περιοχή αυτή.

  • Αρχαία Κόρινθος
  • Ακροκόρινθος
  • Αρχαιολογικό μουσείο Ισθμίας
  • Αρχαία Νεμέα
  • Αρχαιολογικός χώρος Τενέας
  • Βήμα Αποστόλου Παύλου
  • Δίολκος
  • Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου

 

Η Θέση του SPORTCAMP

Η κατασκήνωση SPORTCAMP βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο του Λουτρακίου και την καταγάλανη παραλία του. Με θέα το γαλάζιο του Κορινθιακού κόλπου και περιτριγυρισμένο από καταπράσινα δάση και πευκόφυτα τοπία, αυτός ο τόπος προσφέρει μια μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν την φύση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Θέλοντας να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομία του Λουτρακίου, το SPORTCAMP προσφέρει την δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν τους αρχαιολογικούς χώρους που περιβάλλουν την περιοχή του Λουτρακίου, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις και εμπειρίες.

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα της τοποθεσίας του SPORTCAMP είναι η εγγύτητα του τόσο από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου (5 χλμ.)  όσο και από το Νοσοκομείο Κορίνθου (7 χλμ.) προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μέγιστη ασφάλεια στους κατασκηνωτές μας.