+30 27440 66860

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

'' Η αξία της Προσφοράς''

'' Η αξία της Προσφοράς''

Είμαστε στην εκπνοή του Νοεμβρίου, κι όλοι σιγά σιγά αρχίζουμε να μπαίνουμε στο κλίμα που προστάζει ο εορταστικός μήνας που ακολουθεί, ο Δεκέμβρης!

Ξεκινάμε να αποκτούμε άλλη διάθεση, που δειλά δειλά θα μας βγάλει από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Οι μέρες που έπονται μπορούν να σταθούν η αφορμή για να αναθεωρήσουμε πράγματα και να βάλουμε τη σκέψη μας σε μια άλλη τροχιά, βλέποντας πέρα από τις δικές μας ανάγκες και τους ανθρώπους δίπλα μας.

Σίγουρα αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει όλο το χρόνο, όμως οι ρυθμοί της ζωής μας πολλές φορές δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω δράσεις. Ο μήνας αυτός μπορεί να ορίσει την αρχή.

Είναι πολύ σημαντικό όλοι να γίνουμε η ασπίδα για όσους δεν έχουν την δύναμη να συνασπιστούν σε αυτήν μαζί μας. Το να προσφέρεις έχει τεράστια αξία. Όταν ένας άνθρωπος δίνει και μοιράζεται κάνει έναν άλλο να χαμογελάσει και να λάβει αγάπη. Στην πραγματικότητα η δύναμη που προσφέρουν οι ανιδιοτελείς πράξεις, χαρίζουν πέρα από τον αποδέκτη τους μεγάλη χαρά και σε εκείνον που προβαίνει σε αυτές.

Είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο φανταζόμαστε. Ένα ρουχαλάκι που φέτος είναι πιο μικρό, δύο έξτρα πράγματα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ,  ένα πιάτο φαγητό που περίσσεψε σε καλή κατάσταση, είναι μερικές μικρές κινήσεις, με μεγάλη αξία. Μέσα από την διαδικασία του δούναι έρχεται και το λαβείν καθώς ο καθένας ανακαλύπτει ταυτόχρονα πτυχές της προσωπικότητάς του. Κάθε προσφορά, είναι ‘’ακριβή’’ και δεν κρίνεται βάσει της πραγματικής της αξίας. Κάθε διάθεση για στήριξη στον συνάνθρωπό μας είναι αξιέπαινη, και αποδεικνύει το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

O εθελοντισμός και η προσφορά είναι μοναδικά αγαθά που καταρρίπτουν κάθε εγωισμό και γεμίζουν τις ψυχές μας με αγάπη! Πρέπει οι μικροί μας φίλοι να κάνουν βίωμά τους όλη αυτή τη νοοτροπία, να μυηθούν στον κόσμο της εθελούσιας προσφοράς. Να εμπνεύσουμε στα παιδιά από μικρή ηλικία τη σπουδαιότητα της γενναιοδωρίας, να δουν την αξία της και πως ένα ζεστό χαμόγελο και δύο μάτια χαρούμενα μπορούν να είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

 

Όλοι μαζί, μα και καθένας ξεχωριστά μπορούμε να γίνουμε η δύναμη άλλων. Μια γιορτή με σκοπό τα έσοδά της να δοθούν σε μια δομή, ο εθελοντισμός σε συσσίτια των κοντινών μας περιοχών, η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε εκκλησίες και σχολεία, δημιουργούν κάτι μεγάλο! Η γαλήνη που μπορεί να νιώσει ο κάθε άνθρωπος κάνοντας μια τέτοιου είδους κίνηση είναι απίστευτη.

Επιπλέον, η αξία της δεν έγκειται μόνο στην προσφορά υλικών αγαθών, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών στις οποίες κάποιος μπορεί να είναι ειδικός .Παραδείγματος χάρη, μια ιατρική εξέταση.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ας είναι η αφορμή για να γίνουμε όλοι μέρος των παραπάνω.

Μικροί μας φίλοι, εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις σας και είμαστε σίγουροι πως μπορείτε να κάνετε μαγικά πράγματα, γιατί εσείς είστε η ελπίδα αυτού του κόσμου!